Non deposit forex bonus

Get $1500 STARTUP Bonus

Start trading without any investments and risks right now!

Форуми

Редактори:brrabg
Автор Отговор
Анонимен
пт авг 10 2012, 09:33
Гост
Здравейте, моля за съвет как да бъде заличена адресната регистрация на фирма регистрирана на моя домашен адрес без мое съгласие. Не познавам лицето регистрирало фирмата на моя адрес без мое съгласие, от АВ заявяват,че без негово заявление за промяна на обстоятелствата не могат да направят нищо, а предявяване на иск по чл 29 не е опция-защото делото ще продължи години, а желая чуждата фирма незабавно си смени адреса, а не след години дела. Заявителят е подписал декларация за истинноста на обстоятелствата по образец, неверен адрес представлява ли неистинско обстоятелство по смисъла на декларацията-тоест дали с жалба до полицията може да се постигне смяна на адреса? Как собственик на жилище може да се защити и "прогони" фирмата, която е с посочен чужд адрес за адрес на управление. Как така в ТР се изискват документи за какво ли не, но не и документ за правно основание да се посочи конкретен адрес на фирма-например изрично съгласие на собственика?
Най-отгоре
brrabg
сб авг 11 2012, 06:30
Admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: вт сеп 15 2009, 10:30
съобщения: 2590
Нищо не можете да направите. Прави са от АВ. Такъв е закона. Всеки може да си регистрира фирмата където си поиска и не се изискват никакви доказателства. Никакви документи не се изискват за да се посочи даден адрес за адрес на управление на дадена фирма и който я е регистрирал не е посочил никакви неверни данни. Всичко си е вярно. Адреса на управление наистина е този, който е посочен. Никъде в закона не е предвидено, че собственика на фирмата трябва да има нещо общо с този адрес или да се изисква някакво съгласие на друго лице.
Най-отгоре
Анонимен
сб авг 11 2012, 07:20
Гост
За съжаление и аз стигнах до този извод. Жалба до полицията разбира се е вариант-вижте, всеки регистрирал ТД подписва декларация по чл 13 ал 4 ,че декларира истинността на обстоятелствата-вижте в ТД как е формулирана декларацията. Дори и компетентините органи да преценят,че е налице декларация с невярно съдърание(а е спорно дали има такова невярно съдържание!) , и дори и да се образува нак. процес срещу подписалия декларацията, дори и да бъде наказан -това не решава проблема с неверния адрес на фирмата. Проблемът е,че единствения варинт е иск по чл 29 ЗТР-без гаранция за успех(а и при този иск се стига до абсурд книжата до ответното дружество да бъдат изпращани до домашния адрес на собственика-защото това е адреса по регистрация?!?-а собственикът не желае на неговия адрес да идват каквито и да е книжа и писма до чужда фирма), а дори и иска да бъде уважен-лицето може да регистрира нови фирми, или след отразяване на съдебното решение с ново заявление да върне пак стария адрес-тоест налице е тежка законодателна празнина-при регистрация да има съгласие на собственика на жилището за съгласие, или собственикът да може самостоятелно да подава възражение до АВ за заличаване на адреса. Всъщност отказвам да повярвам,че собственик на апартамент не може да се защити по никакъв начин от нежелани регистрации на фирми на неговия адрес. А какво правим-ако фирмата бъде обявена в несъстоятелност-собственика на адреса трябва да се обяснява,че неговото домашно имущество не е на фалиралата фирма?

Как мислите-има ли смисъл при тази ситуация собственикът на жилище да пусне заявление за заповед за изпълнение по 410 срещу чуждата фирма-че уж фирмата дължи пари. Идеята е,че заявлението ще се пусне до съответния адрес, и тъй като "фирмаджията" регистрирал на чужд адрес няма да узнае да възрази-заповедтта по 410гпк ще влезе в сила и става необжалваема-и собственикът на жилище ще стане кредитор на фирмата, регистрирана на негов адрес-с всички последици от това... Тоест срещу тариикатско поведение(регистрация на твоя домашен адрес на фирма, която не можеш да прогониш)-защитата да е от същото естество? Виждате,че се търси каквато и да е законна защита-за да има последици за лицето(щом не може да бъее изгонена фирамата) злоупотребило с чужд адрес.
Все пак очаквам идеи-как законно да бъде прогонена фирма(особено фирма с дългове,а дори и без дългове-пак е нежелана)-видяхте защо искът по 29 ЗТР се обезмисля-въпреки,че вероятно ще бъде предявен-поради липса на друга защита
Най-отгоре
Анонимен
сб авг 11 2012, 07:54
Гост
Господин admin, според вас законно ли е, и ще има ли негативни последици за дадено лице, ако регистрира фирма и посочи за адрес -например адреса на самата агенция по вписванията, или адреса на някоя институция от с-та.власт или някоя друга държавна институция-с цел да се обърне внимание на абсурдната ситуация собственик да не може да се защити. Преди време от телевизионно предаване по друг повод действаха по същия начин, и беше постигната законодателна промяна във връзка с друга подобна тема.


В Случая е достатъчно да се запише в ЗТР например-собственикът на жилище има право да възрази срещу регистрация на фирма по адреса на неговия имот, и ДЛ по регистрация незабавно заличава адреса на управление. Обърщам внимание, че и имотния и търговски регистър са към АВ-тоест ДЛ по регистрация лесно и бързо може служебно да провери кой е собственикът на жилището
Най-отгоре
brrabg
сб авг 11 2012, 10:59
Admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: вт сеп 15 2009, 10:30
съобщения: 2590
Според мен е съвсем законно даже на адреса на президентството да си регистрирате фирма.
Най-отгоре
raduslaf
ср авг 22 2012, 04:30
raduslaf
Регистриран потребител #1241
Регистриран: пт мар 02 2012, 09:17
съобщения: 71
Вариант според мен е да се сезира прокуратурата и полицията.Най-малкото ще се вдигне шум и, ако собственикът на фирмата е интелигентен човек, сам ще смени адреса.Опитахте ли да се свържете с него?Извинявам се, ако това е споменато в дългия ви пост, ама не съм го чел.
Най-отгоре
Анонимен
чт авг 23 2012, 07:34
Гост
Написах проектожалба до полицията (не е проблем и с аналогичен текст до прокуратурата), не съм ги подал засега, защото имам мъгляви обезщания ,че ще смени адреса-не знам дали ще го направи. Свързах се с лицето регистрирало фирмата, но не лично ,а чрез трето лице. Проблемът, е че ако сам не си смени адресът-ще стане хм много трудно-прокуратурата няма правомощия да го принуди да заличи неверния адрес. И затова дори се чудя дали да пусна на заявление за ЗИ по 410 ГПК -по-горе съм обяснил защо. Не го правя-и това засега, надявам, се да си смени адреса доброволно .Със сигурност ако сезирам полицията той ще има проблеми, но може да се заинати и да не смени адреса-затова чакам-защото полицията няма правомощие да го задължи.Засега имам подадена молба до агенцията по вписванията да заличат адреса, без резултат, както разбирате. Продължавам да се надявам за идеи как да се смени адреса на тази фирма, ако сам лицето, което я е регистрирало не го направи до няколко дни-както е обещал, и то без да предявявам иск по чл 29 ЗТР-пак горе посочих защо
Най-отгоре
Кирилов
вт окт 02 2012, 11:43
Регистриран потребител #955
Регистриран: вт сеп 06 2011, 09:21
съобщения: 3
Има ли развитие по ситуацията? Ще е интересно също така и други хора да споделят своя опит.
Най-отгоре
Анонимен
чт ное 08 2012, 11:30
Гост
Проблемът с фалшивите фирмени адреси е много сериозен, и в момента няма НИКАКВА защита за собственик на жилище, ако не желае някой друг да регистрира фирма на неговия домашен адрес! Копирам статия по проблема:

http://www.novini.bg/news/84705-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0-%D0%B8-%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B8.html

"Измамници регистрират кухи фирми в училища и църкви "

"Липсата на изискване за проверка на адреса на юридическото лице позволява на измамниците да вписват и представят неверни данни за регистрираните от тях фирми и дружества"
(za cialata statia vijte linka)


В момента НИЩО не можете да направите, ако някой си регистрира фирма на адреса на вашето жилище. Искът по чл 29 зтр е безмислен-защото не е незаконно такава регистрация, което е ПРАВЕН АБСУРД! нА АВТОРА НА ТЕМАТА ОСТАВА ВАРИАНТА НАИСТИНА ДА ПУСНЕ ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ-ЗА КОЕТО САМ СЕ Е ДОСЕТИЛ. Заповедта щом влезе сила-става кредитор, изпълнение по сметките на кухата фирма-регистрирана например с капитал 10 лева, и производство по несъстоятелност-всичко това ще продължи 5-6 години и ще ви струва много пари. И няма гаранция, че като заличите фалшивата фирма,че няма да ви се натресе нова фирма, от същия собственик-който ви е натресъл "прогонената"-цитирам ви с години усилия фирма. Параграф 22-нужна е законодателна промяна-няма друго решение в момента!
Най-отгоре
Анонимен
чт ное 15 2012, 02:27
Гост
Сезирайте всички иснституции, за които се сетите, че имат отношение по въпроса- включително агенция по вписванията , министерство на правосъдието(защото към тях е АВ), полиция, нап и тн. Няма да успеете да предизвикате смяна на адреса, но поне ще вдигнете предостатъчно шум и провеки-и собственикът евентуално ще благоволи сам да смени адреса. Защото друго не можете да направите-няма как да вие да смените адрес на фирма, регистрирана на адреса на ваш имот без ваше съгласие.
Най-отгоре
Анонимен
чт юни 19 2014, 06:44
Гост
Има ли развитие по случая? Случайно разбрахме,че някакъв наглец си е регистрирал ЕООД и на нашия адрес, и сме се видяли в чудо какво да правим-ситуацията е идентична като този случай. до полиция ли да се жалваме ? как така някой може да си регистрира фирма на адреса на чужд апартамент?
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System

Търсене в сайта

Custom Search

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]

Меню

Последни коментари

[новини] Увеличаване на капитала на ООД (ЕООД)
Публикувано от brrabg на 26 мар : 13:34
Възможно е да.

[новини] Увеличаване на капитала на ООД (ЕООД)
Публикувано от MitkoNK на 21 мар : 08:58
Възможно ли е увеличаването на капитала да се извъ [още ...]

[новини] Защо няма да си регистрирам ООД с капитал от два лева
Публикувано от brrabg на 16 фев : 14:37
Така няма да стане. В набирателната сметка може са [още ...]

[новини] Защо няма да си регистрирам ООД с капитал от два лева
Публикувано от Иво на 13 фев : 08:00
Какъв е проблема да взема назаем от приятел 1000 л [още ...]

[новини] Всеки трябва да си знае правата, или Защо не ни трябва Удостоверение за актуално състояние
Публикувано от brrabg на 22 дек : 12:53
Това са търговски взаимоотношения и не са регламен [още ...]

[новини] Всеки трябва да си знае правата, или Защо не ни трябва Удостоверение за актуално състояние
Публикувано от Димма на 15 дек : 15:20
А имат ли право лица извън посочените в чл. 23 (4) [още ...]

[новини] Защо няма да си регистрирам ООД с капитал от два лева
Публикувано от Кирилов на 06 сеп : 21:22
Не разбирам какъв е проблемът при ЕООД, след като [още ...]

[новини] Публикуване на ГФО за предприятия нерегистрирани по Търговския закон
Публикувано от brrabg на 21 юни : 04:19
На този въпрос може да ви отговори само някой от А [още ...]

[новини] Публикуване на ГФО за предприятия нерегистрирани по Търговския закон
Публикувано от expecially на 20 юни : 11:25
Здравейте, бих искала да попитам защо Публикуван в [още ...]

[новини] Увеличаване на капитала на ООД (ЕООД)
Публикувано от brrabg на 19 апр : 12:18
Важи, защо да не важи. При апорта има някои особен [още ...]